Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANICA HUT-a

Pogledajte kartu zaraženih koronavirusom po županijama: Za putovanja najbolji su otoci i Istra

Foto: pixsell/HUT
1/3
02.06.2021.
u 13:07

Brojke se ažuriraju svaki dan, a temelje se na podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Hrvatska udruga turizma aktivirala je aplikaciju ''Croatia COVID-19'' koja prema bojama dijeli županije u Hrvatskoj i pokazuje kakvo je stanje u pojedinoj županiji. 

Brojke se ažuriraju svaki dan, a temelje se na podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Želi li turist posjetiti Hrvatsku, s podacima od jučer karta bi mu pokazala kako je trenutačno najsigurnije posjetiti otoke Vis, Cres, Brač, Korčulu, Lošinj te cijelu Istarsku županiju. Kako su objasnili na stranici, zelena boja predstavlja mjesta gdje je dvotjedna incidencija manja od 25 na 100.000 stanovnika. 

VIDEO Prvi prelazak granice s COVID potvrdom: Do sada ih je izdano oko 40.000

Većina Hrvatske u žutoj je zoni, ondje je cijela Slavonija, Dalmacija te Lika i Gorski kotar. Grad Zagreb, Zagrebačka, Varaždinska i Međimurska županija obojene su crveno, što znači da je stopa zaraze tamo nešto viša od ostatka Hrvatske, no pozitivno je to što nijedna županija nema tamnocrvenu boju koja predstavlja najveći rizik. 

Foto: Hrvatska udruga turizma

Osim toga, po županijama posjetitelji mogu vidjeti i broj novozaraženih u posljednja dva tjedna te tjedan dana, kao i broj aktivnih slučajeva. Odlično je što stranica po županijama pokazuje i sve aktualne epidemiološke mjere, od nošenja maski do broja ljudi dopuštenih na okupljanju. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
15:55 02.06.2021.

Pričekaj još malo, cijela Jadranska obala bude zelena. Trebaju nam turisti.

SA
sani1
13:18 02.06.2021.

Otoci i Istra. Nije li zanimljivo da tamo HDZ nije na vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije